Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Dornmethode

De Dornmethode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling, 

Het uitgangspunt  van de Dorn methode is een verschil in beenlengte. Een beenlengteverschil heeft maar zelden een anatomische oorzaak. Vaak is het een gevolg van ruimte tussen de gewrichten zonder dat men dat weet. 


Veel  gezondheidsproblemen komen voort uit lengteverschil van het been waardoor het bekkengebied & de rug niet makkelijk en pijnloos kan doen waar het voor gemaakt is .....

Een flexibel en sterk lijf dragen en ondersteunen. 

Door de gewrichten van heup, knie en enkel weer terug te zetten in hun oorspronkelijke positie wordt het verschil opgeheven. Daarna worden de wervels voorzichtig en met behulp van en trucje (waarbij de rugspieren om de tuin worden geleid, zodat het pijnloos kan)teruggezet.
Met zelfhulp oefeningen kan de patiënt hierna zichzelf corrigeren, als het zich weer voordoet.


Een verschoven rugwervel kan ontzettend veel  klachten veroorzaken. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan maagklachten,  hoofdpijn, nek- en schouderklachten, uitstralende pijn in armen en benen, scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm en blaasproblemen.  Meestal zijn het klachten waarbij men niet direct een link legt met een verschoven rugwervel. De behandeling is ook goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan. Het is geen wonderkuur,
maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

 

De  bewegingsactiviteiten van de mens zijn de laatste jaren, zowel beroepsmatig als in vrije tijd, totaal verandert. Doordat we veel meer zittend werk verrichten (en de voeten "verkeerd" neerzetten) heeft dat er bij veel mensen toe geleid dat er een  beenlengteverschil in het bekkengebied is ontstaan. Om dit beenlengteverschil op te heffen, maakt  men bij reguliere therapievormen het kortere been langer (orthopedische  hak-verhoging), echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden.  Door de Dorn methode toe te passen kan een beenlengteverschil bijna altijd worden verbeterd dan wel  opgeheven door het lange been te behandelen en het weer "korter" te maken door de gewrichten naar elkaar toe te brengen. Een heel ander uitgangspunt dus.


Door de samenwerking tussen therapeut en cliënt is het mogelijk gewricht-  en wervelcorrecties uit te voeren zonder het "kraak"gevoel te ervaren. De correcties die worden uitgevoerd  geschieden ALTIJD in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam  veel makkelijker de correcties accepteert. Bovendien krijgt de cliënt in de  meeste gevallen ook zelfhulpoefeningen aangeboden, waardoor men
zelf in staat  is de klachten de baas te blijven en niet afhankelijk blijft van een therapeut!

 

 Breuss massage


Dit is een zachte massage van de tussenwervelschijven ontwikkelt door Rudolf Breuss. De tussenwervelschijven is het kraakbeen tussen de wervels, dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetische therapeutische  rug massage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Veel tussenwervelkolom problemen zoals ischias, ischialgie en een chronische hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen. In de praktijk is gebleken dat bij spanningsklachten zoals burn-out het hele lichaam nogal heftig kan reageren, maar dat de spanning zichtbaar afneemt. Ook bij menstruatieklachten kan de Breuss massage verlichten

De massage wordt met de handen uitgevoerd om de rug meer te strekken en er wordt geen gebruik gemaakt van medicamenten. Slechts een stuk zijdepapier wordt benut om de special olie diep in te laten werken op de tussenwervelschijven om het proces te stimuleren.

Bij hevige wervelkolom problemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss Massage een ideale voorbereiding op de Dorn Therapie.

De Breuss massage kan ook direct na de Dorn therapie gegeven worden om de wervelkolom op een rustige manier nog meer te strekken.

Patricia Stamm'ler | Ruyghweg 11 | 1781 DA DEN HELDER | 06-53531697 | info@Dayala.nl | Rabobank: NL 54 RABO 0330692453 | KvK: 37108650 | BTW ID: NL002090264B71 (2020)