Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kleurenpunctuur 


Is een vorm van lichttherapie waarbij tijdens de behandeling met licht en kleur, gekleurd licht, op specifieke punten en in een bepaald volgorde op de huid wordt gewerkt.

De huid neemt deze lichtimpulsen op en via  cellen en meridianen worden deze impulsen verder doorgegeven aan verschillende organen en systemen in je lichaam.

Mensen reageren sterk op licht. Licht geeft energie, beïnvloedt je stemming en brengt je lichaam in beweging. Elke kleur zorgt daarbij voor een specifieke informatieoverdracht naar de cellen. Sommige kleuren werken meer op het lichaam terwijl andere direct het gevoelsleven 'verlichten'.

Het natuurlijke levensritme wordt weer hersteld en blokkades binnen het lichaam worden opgeruimd, waardoor de oorzaak van de pijn wordt opgeheven.

Kleurenpunctuur zet diepgaande processen in gang, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau en is volstrekt pijnloos.


Wanneer kies je voor kleurentherapie

Kleurenpunctuur heeft een helende werking bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Bijvoorbeeld bij hoofdpijn, rugpijn, stress en burn-out, en leerproblemen bij kinderen. Kleurentherapie kan ook ingezet worden bij het verlichten van pijn en om je weerstand te versterken.

Wanneer je al langere tijd klachten hebt en je inmiddels het inzicht hebt dat een lichamelijke klacht meer is dan alleen een symptoom en je weet dat de sleutel tot je genezing ligt in het bewust worden van de wisselwerking tussen lichaam, geest en ziel.

Alle behandelingen zijn erop gericht de harmonie in je lichaam te herstellen en de vrije doorstroming van energie te bevorderen.


Hoe werkt Kleurenpunctuur


Kleur is zichtbaar licht. Binnen de kleurentherapie wordt aangenomen dat wanneer (acupunctuur) punten  op de huid met een bepaalde kleur wordt behandeld, specifieke informatie van die kleur
wordt doorgegeven aan corresponderende endocriene coördinatieorganen in de hersenen.
Deze organen sturen die informatie weer naar delen van het lichaam die niet in harmonie zijn.
Zo helpt het licht de storing op te heffen en de energiestromen te herstellen.

 

 

Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren wordt je vrolijk, andere kleur werkt stimulerend en weer een andere kleur geeft rust.

Er wordt een scala aan tien verschillende kleuren gebruikt met elk een eigen werking.

Rood:
Is de kleur van het vuur, van de stralende zon en van het leven zelf. Rood is de kleur die je in beweging brengt.

Blauw:
Is de kleur van vrede en oneindigheid. Het is een koele kleur met een kalmerend effect. Blauw is de kleur voor alle soorten pijn

Geel:
Is de kleur die de levenslust bevordert en doet neerdrukkende gevoelens verdwijnen.

Groen:
Is de kleur die het meest voorkomt in de natuur, het is een neutrale kleur. Groen balanceert en bevordert je gevoel van tevredenheid. Het werkt bovendien ontspannend en kalmerend.

Oranje:
Is de kleur die staat voor de opgaande zon. Oranje maakt je alert en vrolijk. Het is een opgewekte mix van rood en geel en symboliseert vriendelijkheid en warmhartigheid. Oranje geeft meer energie.

Violet:
is de kleur die staat voor spiritualiteit en is daarmee de kleur van de geest en werkt in op het onderbewustzijn. Violet geeft geestelijke kracht en brengt inzicht en inspiratie.

Turquoise:
Is de kleur die werkt bij klachten op zielsniveau. behandeling met turquoise licht levert je meestal een gevoel van enorme bevrijding op, van gelukzaligheid en het gevoel dat je weer "heel" bent.

Purper:
Is de kleur die staat voor ernst en waardigheid, purper geeft ruimte aan vastgelopen gedachtepatronen.

Lichtgroen:
Is de kleur die bestaat uit geel en groen. De kleur geeft veiligheid en vrede. De kleur van onbaatzuchtige goedheid. Het bevordert de intelligentie en heeft een kalmerend en ontspannend effect op je lichaam.

Roze:
Is de kleur waarmee de cirkel rond is. Het staat voor een nieuwe start in het leven. Het bereikt diepe lagen van de geest, jouw essentie.


Ultraviolet en grijstinten worden toegepast bij klachten die met emotionele oorzaken samenhangen.

Infrarood wordt vooral gebruikt bij pijnbestrijding.

Patricia Stamm'ler | Ruyghweg 11 | 1781 DA DEN HELDER | 06-53531697 | info@Dayala.nl | Rabobank: NL 54 RABO 0330692453 | KvK: 37108650 | BTW ID: NL002090264B71 (2020)